Wchodzisz tu na własne ryzyko :D
Chciałbym zaproponować mały konkursik:
Otóż będzie to konkurs na 'Najładniej, najschludniej, najdokładniej umundurowanego druha/ druhnę.
Na każdej zbiórce/wyjściu specjalna komisja będzie oceniała nasze umundurowanie.
Pod koniec roku harcerskiego wyłonimy najlepiej umundurowanych harcerzy Dwudziestej Piątej, a nagrodę może zaproponuje sam druh Drużynowy.
I co Wy na to?
uważam że to fajny pomysł... i jestem za!
Barcelonista
ja się zgadzam... ale jeśli drużynowy też może brać w tym konkursie udział
A kto byłby wtedy w komisji ? :>
Barcelonista
komisją bylibyśmy my... my wszyscy... a na ścianie widniałaby lista... a na niej punkty... przykładowo:
1 pkt za obecność (-1 za nieobecność)
1 pkt za pełne umundurowanie (-1 za niepełne)
jeżeli macie coś do dodania albo jakąś inną ideę to jestem OTWARTY...
Jeśli mi wolno swoje zdanie w tym temacie wyrazić (bo nie jestem z Waszej Drużyny jednak ) to myślę, że nie trzeba dawać ujemnych punktów. Sam fakt, że się nie dostanie punktu moim zdaniem wystarczy, więc po co jeszcze odejmować? Możecie jeszcze oceniać zachowanie
Oceniajcie nie tylko na zbiórkach, ale oczywiscie na różnych wyjściach, wyjazdach itp.
A nagroda niech do końca pozostanie tajemnicą
Bo każdy z Was lubi coś innego i fajnie by było, jakby nagroda była dostosowana w 100% do osoby, która wygrała
moim zdanie punkty w druzynie harcerskiej można odejmowac. Przy zuchach to srednio bo są małe choć własciwie czemu nie. a jaka nagroda bedzie ??? to moze wezme udziała spokojnie zartuje
kasia36:) napisał:
to myślę, że nie trzeba dawać ujemnych punktów. Sam fakt, że się nie dostanie punktu moim zdaniem wystarczy, więc po co jeszcze odejmować?
Uważam, że to dobry pomysł...
Ania napisał:
moim zdanie punkty w druzynie harcerskiej można odejmowac. Przy zuchach to srednio bo są małe
ja to prawie jak zuch... wiec wszystkim mozecie odejmować, a mi nie
Ja też uważam, że odejmowanie punktów to takie troche za bardzo jest... Tylko, że z drugiej strony bardziej mobilizuje A co do nagrody, to ona i tak nie będzie pewnie jakaś "wspaniała" więc chyba nie ma sensu dopasowywać jej do danej osoby. Narazie zróbmy liste i powiedzmy wszystkim z 25 co nie wchodzą na forum o tym, a nagroda w swoim czasie
No tak... może bardziej mobilizująca...
ale jak gdzieś wyjedziesz, będziesz chora (czyli jednym słowem rodzice Cię nie puszczą na zbiórke:)) to wiesz...
Aaa... bo ja oczywiście źle przeczytałam twój post takie jedno głupie trzy literowe słowo "nie" a tak dużo zmienia
no wiem wiem, lepiej będzie jak nie będą odejmowane, bo właśnie jak się jest np. chorym to niby nie Twoja wina, wiec po co mają odejmować. Albo jak czasami dziewczyny nie będą zakładały pełnego na zbiórkę...
aaa.... i za mundur to moim zdaniem nie 1 punkt tylko 2...
Że jak masz pełne to dwa, a jak masz tylko góre to 1
no... to też jest w sumie dobre, bo nie którzy w ogóle munduru nie zakładają już nie mówiąc o berecie
bo ja szczerze to do mojego coś się nie przyznaje...